Magyar Deutsch Italiano Italiano

Gyenesdiás:
Gyenesdiás mintegy 100 km-re Magyarország déli, északi és nyugati határaitól, a Nyugat-Balatoni régióban található. Jól megközelíthetõ gépkocsival, autóbusszal, vonattal, sõt már repülõvel is (Sármellék 15 km). Állandó lakosainak száma meghaladja a 3.000 fõt.
Helyén már az újkõkorszaktól éltek emberek, a római kortól kezdve pedig régészeti leletek sokasága bizonyítja létezését.Gyenesdiás két hegyközség - Gyenes és Diás - 1840-beli egyesítésével jött létre.Természeti adottságai - közvetlenül a Balaton partján fekszik, dombok, hegyek ölelik körül, tõszomszédja Keszthely városa, Hévíz gyógyvízének közelsége - változatos lehetõségeket kínál a hozzánk érkezõknek. Településünk életében mára meghatározóvá vált a turizmus: erre épülnek szolgáltatásaink, programjaink.

Vendégeinket két strand várja: a diási strand területén óriáscsúszda, strandröplabda-pálya, játszótér, hangulatos és színvonalas kiszolgáló egységek, ingyenes parkoló áll rendelkezésre. A gyenesi - a kisebb - strand a kisgyermekes családok kedvenc célpontja homokos partja, sekély és folyamatosan mélyülõ vize miatt.
A horgászat szerelmesei mindkét strand mellett hódolhatnak szenvedélyüknek: a horgásztanyák, horgászkikötõk, csónakkölcsönzési lehetõségek jó feltételeket biztosítanak.
A diási strand mellett található 100 férõhelyes vitorláskikötõ vendég vitorlásokat is fogad, de alkalmanként a vitorlázás örömeit is ki lehet itt próbálni.A közeli dombok övezte Nagymezõ kedvelt kirándulóhely, és egyben turistaútvonalak kiinduló- és célpontja, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kapuja. Erdei tornapálya, focipálya, szalonnasütõ-helyek nyújtanak kellemes idõtöltést az itt megpihenõknek.A kerékpározást kedvelõk az erdei utakat, de az elkészült Balatoni bringakörútat is igénybe vehetik. Aki a lovaglást részesíti elõnyben, kedvére válogathat a lovasiskolák ajánlatai között.
Az egész éven átívelõ programok - helyiek és környékbeliek - a változatos kikapcsolódás üde színfoltjai lehetnek vendégeink számára.
A hozzánk érkezõket számtalan színvonalas szálláslehetõség várja, éttermeink, vendéglõink pedig a magyar konyha nyújtotta specialitásokkal, kiváló borokkal fûszerezik, teszik élménnyé az itt-tartózkodást.

Nyugat-Balaton: Élményvilág egész évben. A Balaton e részén együtt van minden, amit az ember kívánhat: az éltetõ és pihentetõ víz, az erõt adó napsütés, rejtelmes erdõk, szelíd lankák, az évszakok színeinek, fényeinek játéka, történelmet idézõ hangulat, nyugalmat árasztó falusi utcák, a modern városi lüktetés.

Keszthely: A Balaton észak-ny

Elérhetőségeink:
H-8315 Gyenesdiás, Pici u. 3
Tel./Fax: +36-83-316-569